skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Celjsko pustovanje nekoč …, ali še kdaj?

Celjski Pust je očitno dokončno crknil. Povorke ni bilo, tudi preteklo sobotno dopoldne je bilo mesto pustno mrtvo, pa se mi kar toži po časih, ko smo celjski radijci po dolgih letih pustnega mrtvila obudili Celjski Pust. Na ulice smo privabili ogromno ljudi, pustna povorka je bila bogata, poskrbeli smo za odlične nagrade, v soorganizacijo se je vključila tudi občina, in nekaj let je bilo na pustni torek v Celju res veselo.

Dopoldne smo vedno pripravili pustovanje za najmlajše pred Muzejem novejše zgodovine, kamor so prišli v glavnem otroci iz vrtcev, pa tudi šolarji, popoldne pa je bilo pustovanje za vse občanke in občane s pustno povorko ter ansamblom, ki je igral v živo. Nekaj let so to bili muzikantje skupine Štajerskih 7, nato pa celjski ansambel Journal.

In še drobna zanimivost. Ocenjevali smo tudi pustno opravljene trgovke in trgovce ter natakarice in natakarje v središču mesta. Žiriija je imela ob odličnih pustnih maskah težko delo.

S kolegico Matejo Podjed sva prireditev vodili. Z velikim veseljem. Tale fotka, ki jo je posnel Gregor Katič, je iz Novega tednika leta 2001, ko sva z Matejo za potrebe vodenja pustnega karnevala zopet smuknili po oblačila v gledališki fundus. Lepo je bilo.

Foto: Gregor Katič (Novi tednik)

Prispevala: Nataša Gerkeš (Celje)

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.