skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Bistričani smo tekmovali v orientaciji na Nanosu, maj 1969

Sredi maja 1969, smo v planinskem društvu Ilirska Bistrica prejeli vabilo, da se udeležimo mladinskega orientacijskega tekmovanja za spominski memorial imenovanega po primorskem junaku Janku Premrlu Vojku. Ker nismo imeli nobenih izkušenj s tovrstnimi tekmovanji smo zaprosili domače marljive tabornike, da nam pomagajo s svojimi izkušnjami. Oblikovali smo štiri člansko tekmovalno ekipo, ki so jo sestavljali štirje izkušeni »taborniški mački«: Tomo Šajn, Janko Kirn, Jadran Mršnik in Kosič. Štart tekmovanja je bil pred Vojkovo kočo na Nanosu.

Problem, kako priti na Nanos, nam je pomagal rešiti osebni avto fiat, 1100 R. Avto je komaj zmogel povleči ekipo po nanoških klancih do planinske koče. Zamudili smo svečanost, ob začetku tekmovanja pa tudi štart ekip. Ko se je naša ekipa podala na pot ni bilo nikjer nikogar. Naši fantje so celo zgrešili smer in  se po 15. minutah vrnili nazaj na štartno mesto in se znova podali na tekmovalno traso. Srečno so našli vse kontrolne točke in uspešno odgovorili na obvezna vprašanja.

Zmago v orientacijskem tekmovanju pa so si delile ekipe PD Vipave, Idrije in Ajdovščine.

Bila je uspešna tudi naša ekipa in iz rok Ivana Rozmana predsednika PD Postojna prejela listino o sodelovanju na tem tekmovanju. Sklenili smo, da se za naslednje leto še bolje pripravimo in na Nanos pripeljemo vsaj še nekaj ekip. 

Močan vtis je name naredila podoba posledic hudega viharja, ki je  spomladi 1947 podrl TV repetitor in ga z roba Nanosa prevrnil v dolino.

Foto Vojko Čeligoj, 606/a

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.