skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Izdelovanje masla

Mleko je bilo na kmetijah osnovno živilo, njegova predelava v maslo, skuto ali sir pa je predstavljala dodaten zaslužek. Na kmetiji Omahna v Spodnjem Tuštanju so kupili posnemalnik mleka in modelčke za maslo. Za izdelavo kilograma masla so potrebovali od 24 do 26 litrov mleka. Maslo so prodajali Lenčku v Domžale ali pa jajčaricam, ki so ga nosile v Ljubljano. Včasih so mleko k Omahnu nosili tudi sosedje, da so jim pripravili maslo za posebne priložnosti, predvsem za poroke.

Fotogalerija

Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.