skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Zlata doba razglednic

Pošiljanje razglednic je med ljudmi kmalu postalo tako zelo priljubljeno, da se je okoli leta 1900 uveljavil izraz »zlata doba razglednic«. Po letu 1915 se je pošiljanje, posledično pa tudi produkcija razglednic, nekoliko umirilo. Iz poštnih žigov lahko razberemo, da so razglednice iz Rogaške Slatine potovale širom po Evropi.

Preberi več

Leta 1904 so v Avstro-Ogrski uvedli novo obliko razglednice, kakršno uporabljamo še dandanes. Naslovno stran razglednice so razmejili na dva dela - prostor za naslov in prostor za pisna sporočila pošiljatelja. Tako je sedaj na zadnji strani pošiljatelj na desni strani napisal naslov, na levi pa dodal svoje sporočilo (ustni vir: Karlin, 2016). 

Kmalu so ljudje spoznali tudi zgodovinsko sporočilo slikovnega dela razglednic in začeli zbirati razglednice. Ustanavljati so začeli razna zbirateljska društva in okoli 1900 je bilo zbiranje razglednic že zelo razširjeno, možno je bilo dobiti tudi albume za shranjevanje razglednic.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

zgodovina

Kontaktne osebe

Maja Mohorič

Ključne besede

stare razglednice, krajevna zgodovina, ZBIRATELJSTVO, ZALOŽNIKI

Datum objave

21.11.2017 12:38

Zadnja sprememba

26.10.2017 08:22

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam