Zgodbe iz preteklosti Izole

Izola je eno od treh slovenskih obalnih mest, ki ji je dolga zgodovina raznorodnih kulturnih in umetniških plimovanj podelila pristen mediteranski značaj obmorskega mesteca.

Preberi več
Na svojih trgih, uličicah, palačah in cerkvah hrani dragocena kulturna in umetniška dela, edinstvene likovne in arhitekturne pričevalce živahnega in odprtega, k lepoti stremečega mediteranskega duha, ki je v tem mestu pustil nezamenljive, četudi marsikdaj prezrte umetnostne in arhitekturne mojstrovine. (Darovec, 2010)

Vir:
1. DAROVEC, D. (2010). Med izolskimi spomeniki : umetnostno-zgodovinski vodnik po umetnostni dediščini Izole = Among the monuments of Izola : art history guide to the cultural heritage of Izola. Koper : Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče, Založba Annales

Damjana Špik

stare razglednice