Zapuščina Štefke Cobelj

Štefka Cobelj je iz svojih potovanj po celem svetu prinašala veliko različnih predmetov, ki jih je rada podarjala kulturnim ustanovam in posameznikom, ki jih je cenila.

Preberi več
Ko je leta 1988 izvedela, da je hudo bolna, se je sistematično in natančno lotila delitve svoje zapuščine. Že poleti in v jeseni istega leta je del svojih knjig podarila Ljudski in študijski knjižnici in knjižnici Umetnostne galerije Maribor, obsežno zbirko različnih predmetov pa Pokrajinskemu muzeju Celje. V oporoki iz leta 1989 je večinski del preostale zapuščine v hrambo prepustila Pokrajinskemu arhivu Maribor, Pokrajinskemu muzeju Celje, Ljudski in študijski knjižnici Ptuj in Umetnostni galeriji  Maribor.

kultura

ZAPUŠČINA, ZNAMENITE OSEBNOSTI