Vsak teden nov – Novi tednik

Rešitev ni bilo, zato so se pri C Ted­niku "enoglasno" odločili, da ne bo­do več glasilo SZDL, ampak edicija, ki so jo izdajali v okviru kolektiva ČGP Delo. Sledila je tudi sprememba imena časnika. Ideja Ju­reta Krašovca, da bi »Celjskega« ime­novali kar z imenom »Novi tednik«, ker je itak vsak teden izšel povsem nov tednik, je bila sprejeta. Tako je Celj­ski 12. decembra 1968 izšel prvič v novi obliki in z novim imenom, ki ga nosi še danes.

Preberi več
Pod taktirko glavnega ured­nika Bernija Strmčnika in Jureta Krašovca kot odgovornega uredni­ka je Novemu tedniku sicer uspelo držati korak z modnimi trendi takratnega žur­nalizma (ljudskost, popularne te­me …), vendar to ni zadržalo pa­danja naklade, ki je bila v tem letu že okoli 15.000 izvodov. Na 16 straneh, kolikor je obsegal posamezen iz­vod tednika, je poleg ustaljenih rubrik (napovednik, obvezna karikatura iz vsakdanjega življenja, uvodnik, kronika, informa­cije, pomembnejši dogodki, notranja in zunanja politična kronika, kultura, šport, mali oglasi, raz­ne objave in RTV program) našlo več prostora tudi razvedrilno branje. Predstavljali so ga razni podlistki, intervjuji z bolj ali manj znanimi celjskimi obra­zi, ankete o aktualnih vprašanjih, ho­roskop, nasveti za vsakdanjo rabo, te­me za starše, križanke, prispevki mla­dih bralcev in ostale zanimivosti, podkrepljene s fotografijami.
Stalni ekipi, ki je želela z dopolnjeno vsebino Novemu tedniku ponovno dvigniti naklado, so pomagali tudi šte­vilni zunanji dopisniki. Njihovih imen v celoti niti ne poznamo. Največkrat so se pod članke podpisovali (po abecedi): Slavko Belak, Milan Božič, Ivica Burnik, Fedor Gradišnik, Drago Hribar, Karel Jug, Franc Kramer, Ivan Kranjc (urednik rubrike Zani­mivosti), Jure Krašovec, Franjo Krivec, Nace Krumpak, Jože Kuz­ma, Marija Namorš, Andrej Novak (urednik rubrike Zanimivosti s sve­ta), Drago Pečko, Boris Rosina, Mi­lan Seničar, Janez Sever, Janez Sta­nič (urednik rubrike Drugi pišejo), Berni Strmčnik (glavni urednik), Franc Šetinc, Miran Šuštar (ured­nik zunanjepolitične rubrike), Tone Tavčar, Milan Vidic, Vladimir Vid­mar, Tone Vrabl, Miro Zakrajšek (urednik notranjepolitične rubrike) in vrsta drugih.