skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Svet med Pohorjem in Bočem

K uveljavljanju razglednic je pripomogel razvoj turizma, saj je vsakdo želel iz obiskanega kraja svojim bližnjim poslati razglednico. Množičnost in dostopnost razglednic, ki je bila pogojena z naklado in ceno, je odigrala pomembno vlogo pri spoznavanju mest, vasi in panoram. Nekatere razglednice so motivno zelo bogate. Na njih najdemo zapis, kaj prikazujejo, poleg tega pa iz poštnih znamk, žigov in sporočil lahko razberemo vsaj približno, če že ne točno datacijo.

Preberi več

Stare razglednice veljajo za neprecenljivo kulturno dediščino v povezavi z raziskovanjem in odkrivanjem naše preteklosti. Hranjene le-teh v domoznanski zbirki ima pomembno dokumentarno vrednost, saj nam pričajo o podobi kraja in o življenju ljudi nekoč. S pomočjo starih razglednic lahko spoznavamo spremembe v kulturni krajini, vsakdanje življenje, politične razmere, gradove, cerkve, stare planinske postojanke, objekte, ki jih že zdavnaj ni več, razvoj turizma, društveno življenje. Pravzaprav bi težko našli področje, ki ga v tem obdobju ne bi mogli spoznavati ob starih razglednicah.

 

 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Natalija Stegne

Kontaktne osebe

Natalija Stegne

Ključne besede

stare razglednice

Datum objave

23.01.2012 00:00

Zadnja sprememba

16.01.2019 13:23

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam