Službeni avto najedla goba

Leta 1955 je bil Celjski tednik že de­seto leto v službi ljudstva. Kot se za takšne priložnosti spodobi, so jubilej tudi dostojno proslavili. Celjske »sedme sile«, ki je v tej kratki dobi obstoja zame­njala šest urednikov in pet naslovov, se je spomnila tudi družba, kateri je pridno in zvesto služil.

Preberi več
»V tednu naprednega tiska in radia« je dobil pomembno družbeno priznanje glav­nega odbora SZDL (Socialistične zveze delovnega ljudstva) Slovenije »kot najboljši pokrajinski časnik«. Urednika in sodelavce so nagradili tudi v Celju, obenem pa pripravili še odmev­no proslavo. Poleg izida posebne šte­vilke lista (3. junija) so v Mali dvo­rani Narodnega doma pri­pravili razstavo ob 10. obletnici ted­nika in razstavo partizanskega tiska. V uredništvu so bili ze­lo veseli nove pridobitve -  starega avtomobila znamke DKW z leseno karose­rijo, ki jo je že nažirala lesna goba. Poleg gobe so dopisnikom s terena delo grenile tudi nenehne okvare motorja.
»V času, ko ustvarjamo no­ve, pravičnejše družbene odnose in boljše materialne pogoje, je prevzgo­ja ljudi prvenstvena naloga. To na­logo pa opravlja v nemajhni meri tu­di naš list kot informator, vzpodbud­nik in mobilizator ljudskih množic,« je v uvodniku 3. junija 1955 ugotav­ljal urednik Celjskega tednika Tone Maslo. Tudi trditev, da je »tisk naj­močnejše orožje v rokah delavskega razreda«, ni bila daleč od resnice. Celjski tednik je v tem času dosegel naklado 7.500 izvodov, kar pomeni, da ga je povprečno (pre)bralo 23.000 ljudi. Danes že pokojnemu sodelavcu časopisa se je ob teh številkah med drugim zapisalo: »Marsikateremu političnemu delavcu bi se splačalo prej napisati članek v naš časopis, kot pa držati 10 sestankov, ker dvomimo, da bi na desetih sestankih bilo zbra­nih toliko ljudi.«