skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Severin Golmajer - Po poti šolanja in poučevanja

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Po poti šolanja in poučevanja, ki jo je napisal Severin Golmajer. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali

Preberi več

Pričevanje učitelja in dolgoletnega ravnatelja Severina Golmayerja se začenja s spomini na šolanje v industrijski šoli železarne na Jesenicah med drugo svetovno vojno. Takoj po zaključenem šolanju leta 1946 je ostal na šoli kot pomočnik učitelja praktičnega pouka. Prva naloga je bila priprava kovinskih izdelkov in sodelovanje na razstavi v Beogradu in Skopju. Po vrnitvi je sodeloval pri gradnji nove metalurško-kovinarske šole in nadaljeval z učiteljskim delom. Ob delu je tudi študiral in pridobil naziv profesor industrijske pedagogike. Postal je vodja oddelkov, vodja posamezne šole in končno ravnatelj Centra srednjih šol Jesenice. Kot ravnatelj centra je vodil prenovo jeseniške gimnazije. Za svoje delo je leta 1980 prejel Žagarjevo nagrado. Dokument vsebuje tudi fotografiji Severina Golmayerja ob odprtju elektro delavnice leta 1962 in delavnice Železarsko izobraževalnega centra okoli leta 1955. Obe fotografiji sta last Severina Golmayerja.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Severin Golmajer

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO

Datum objave

31.10.2018 09:53

Zadnja sprememba

08.10.2018 19:12

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam