Zemljevid  

Šentvid pri Lukovici

Ime je kraj dobil po soseskinem zavetniku sv. Vidu. Naselja z imeni Sv. Vida so zelo stara. Stari Slovani so v krajih s temi imeni slavili poganskega boga sonca Svetovida. Misionarji pa so vpeljali sv. Vida. Preberi več
Domačija Rus je bila še do pred nekaj leti znana gostilna, v kateri so se radi ustavili predvsem mimovozeči turisti. Danes je v odlično ohranjeni hiši galerija, manjši muzej, poročna dvorana, za hišo pa vrt z ribnikom in živalmi ter trgovinica Pr' Florjan z originalno opremo z začetka 20. stoletja. Najstarejši ohranjeni zapiski o domačiji segajo v 17. stoletje. Skozi čas in rodove se je življenje na domačiji spreminjalo. Rusi so bili bankirji, ravnatelji, lastniki parne žage ... Sledovi tega so danes ohranjeni v tematskih sobah, na podstrehi pa si lahko ogledate, kako je potekalo življenje in delo v starih časih ter del meščanske kulture, ki je bila doma pri Rusu.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam