»Savinjski vestnik« za več sotrudnikov

Leto 1950 se je v zgodovino Celjskega tednika zapisalo še z enim pomembnim dogodkom. Uredništvo je 11. novem­bra obvestilo "vse naročnike in čita­telje ", da se njihov list ne imenuje več Celjski tednik, ampak »Savinjski vestnik«.

Preberi več
»Spremembo smo izvršili zato, ker je tednik glasilo Osvobodilne fronte treh okrajev, ne pa samo me­sta Celja ter je pričakovati, da se bo list predvsem z novim letom razširil in dobil več sotrudnikov in naročni­kov tudi iz okrajev Celje-okolice in Šo­štanja. Iz teh razlogov, zlasti pa upo­števajoč želje naših sodelavcev in na­ročnikov iz okolice Celja in Šoštanja, smo spremenili naziv lista ter smo uverjeni, da se bodo s tem strinjali tu­di ostali naročniki našega lista«, je bilo zapisano v dopisu uredništva.
V začetku petdesetih let je izšlo vsa­ko leto 50 do 52 številk, vendar je bi­lo pomanjkanje papirja tolikšno, da so Savinjski vestnik izdajali izme­nično na dveh oziroma štirih straneh. Izjema so bili le »veliki« prazniki, no­vo leto, prvi maj in dan republike, ko se je časnik odebelil na 14 oziroma na 16 strani.
Vsebina časnika je postajala bolj odprta, saj je komunistična oblast novembra 1952 uki­nila agitprop, januarja 1953 pa je bil sprejet nov ustavni zakon, ki je že odražal nove poglede na kulturno problematiko. Članke s politično tendenco so popestrili prvi podlistki, kme­tijski in gospodarski nasveti ter literar­ne črtice. Rubrika Celjske bodice je prinašala humorno – satirične vsebine, Celjski obra­zi pa bolj in manj znane obraze s celjskih ulic. Kot pri­loga Savinjskega vestnika je izhajala tudi Tribuna olepševalnega društva, s katero so želeli opozarjati na »na­pake, ki so kvarile izgled Celja«.
Že­lja uredništva je bila tudi, da bi me­sečno izdajali literarno prilogo, ven­dar so finančni razlogi (mogoče pa tu­di politična nesprejemljivost) zavrli njen razvoj.