Zemljevid
Leta 1957 je Evropo zaznamovala ustanovitev Evropske gospodarske skupnosti, v svetu sta veliko zanimanje in pri Američanih še zavist povzročila pr­va zemeljska satelita Sputnik I in Sputnik II (slednji s psičko Lajko), medijsko pa je bil odmeven tudi An­glež Vivian Fuchs, ki je prečkal An­tarktiko. Preberi več
Začetek druge petletke je napo­vedoval čas razcveta gospodarstva in leto 1957 bo verjetno ostalo v spominu gradbeni­kom, saj je Celje dobilo prvi nebo­tičnik. Tudi celjska sedma sila je dosegala svojevrstne rekorde. Ob koncu leta jim je uspelo izdati Celjski tednik, ki je imel kar 44 strani. »Štiriinštiride­set strani, polnih bogatega gradiva in pestro ilustriranih, to je rekord v zgodovini celjskega časnikarstva in se uvršča brez dvoma tudi med naj­bolj obsežne številke, kar jih je kdaj izšlo v vrstah slovenskih časnikov«, je izid novoletne številke z vso vehe­menco pospremil članek glavnega urednika Toneta Masla.
Danes natisniti časnik s tolikšnim obsegom seveda ni nič posebnega. No­voletna številka iz leta 1957 pa je za­vidanja vredna, če vemo, da jo je pri­pravil razmeroma majhen redakcijski kolektiv z majhnim krogom sodelav­cev. In še nekaj statističnih podatkov, ki bodo bolj nazorno prikazali, s kak­šnim trudom je nastala omenjena šte­vilka. V več kot dveh mesecih pri­prav je bilo potrebno napisati nad 350 tipkanih strani člankov, reportaž, čr­tic, verzov in podobnega. Za pope­stritev napisanega so posneli 120 fo­tografij iz celotnega celjskega okraja in narisali 40 ilustracij. Samo tiskar­na je za stavljenje, izdelavo klišejev, tiskanje in druga potrebna opravila porabila 1164 proizvodnih ur, za ce­lotno naklado novoletne številke (10.500 izvodov) pa so porabili 2280 kg papirja oziroma 216 gramov na iz­vod.