skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
V listu Gradimo objavlja radijsko rubriko Ko poslušamo ljubljanski radio in kritično ocenjuje glasbo, glasbene značilnosti. Preberi več
Pregelj se je strogo lotil kritike sestavljanja radijskega programa. V njegovih besedah sledimo težnji po čim večji raznolikosti zabavnih oddaj. Glasbenim programom narekuje premagovanje zguljenih standardnih operetnih napevov in nesmiselne plesne  muzike.

V okviru radijske rubrike v reviji Gradimo je opisoval svoje občutke ob poslušanju različnih oper. Iz tega izvemo, katera operna dela so se vrstila na radiu po koncu vojne.

Bogo Pregelj je v teh kratkih prispevkih svetoval pripravljavcem radijskih oddaj kako izboljšati reportaže. Reportaže bodo postajale prijetnejše, če bodo vključevale živahne dialoge in jih bodo spremljale živahnejše napovedovalčeve besede. Takole Pregelj v enem izmed tekstu z naslovom Ko poslušamo ljubljanski radio.
O tem več izveste v priloženih tekstih.

Kot spomin na otroštvo ostajajo radijske pionirske oddaje. Še v zrelejših letih jim je rad prisluhnil. Predstavljamo vam spomine na zgodbo O kresničku, ki je izgubil lučko.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam