skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Profesorsko in predavateljsko delo

Gosar je bil od leta 1929 izredni, od 1935. pa redni profesor na Tehnični fakulteti univerze kralja Aleksandra I. v Ljubljani. V letih 1936-1939 je bil njen dekan, v obdobju med 1939. in 1944. pa prodekan. Njegovo predavateljsko delo ni bilo osredotočeno le na fakulteto, ampak je svoje široko znanje podajal tudi v okviru številnih drugih strokovnih srečanj. 

Preberi več

Po zaključku 2. svetovne vojne mu je nova oblast odvzela predavateljske stolice na pomembnejših področij, ki jih je predaval pred tem - osnovni gospodarski in finančni nauki ter statistika, osnovni pravni nauki, javnopravni tehnični predpisi, seminar socialni problemi modernega gospodarstva. Do svoje upokojitve 30. septembra 1958 je študente seznanjal le še z zemljiško knjigo in rudarskim pravom. 

Ohranjenih je veliko snopičev Gosarjevih predavanj ob različnih priložnostih, ki vsebuje zanimive avtorjeve komentarje. Svoje zapiske predavanj je pogosto opremljal s citati in opombami iz raznovrstnih področij - literature, zgodovine, filozofije…

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam