skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
Po zadnjih statističnih podatkih je bilo v Sloveniji ob začetku leta 2013 starejših od 64 let 17,1 %; projekcije prebivalstva za Slovenijo pa napovedujejo še bistveno povečanje števila in deleža starejših med celotnim prebivalstvom, saj naj bi se starostna sestava prebivalstva Slovenije v naslednjih 50 letih zelo spremenila. Do leta 2060 bo star več kot 64 let povprečno že vsak tretji prebivalec. Način in kakovost življenja starejših postajata vse pomembnejša za celotno družbo. S kakovostnim življenjem ohranjajo starejši svojo samostojnost in neodvisnost od družbe ter socialno in kulturno povezanost s svojim okoljem. Vloga vseživljenjskega učenja je tu izredno pomembna. Preberi več
Članstvo v Univerzi narašča skladno s staranjem populacije, zato bosta način organiziranosti in vir financiranja dejavnosti za starejše  izziva, ki se ju bo potrebno lotiti v naslednjem desetletju. Na tem področju so aktivne mnoge druge inštitucije, vendar je  knjižnično okolje specifično, saj  nudi s pestrim izborom knjižničnega gradiva vsem vrstam učenja odlične spodbude in uporabnikom knjižnice prostor za kulturno druženje  tudi  izven časa organiziranih dejavnosti.

Fotogalerija

Informacije

Kategorije

družba

Ključne besede

IZOBRAŽEVANJE, UPOKOJENCI

Datum objave

09.12.2015 13:59

Zadnja sprememba

15.12.2015 09:59

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam