Podzemelj Preberi več
Kučarski velikan ali Od kod ima Podzemelj ime ?
V kučarskem gozdu je živel velikan, ki je imel dolgo, sivo brado. Bil je to dobrodušen velikan. Prebival je v podzemski votlini, kjer so ga večkrat obiskali pastirji, ki so v okolici pasli živino in posedali ob njegovem ognju. Nekoč pa je hudoben pastir velikanu v spanju odstrigel brado in jo vrgel v ogenj. Ko se je velikan zbudil in videl, da je brez brade, je zarjovel, da je odmevalo po okolici. V jezi je vse hiše, ki so bile na pobočjih Kučarja, pometal v dolino, da so se vdrle pod zemljo, sam pa je izginil neznano kam. Zato se še danes vas pod Kučarjem imenuje Podzemelj.