Pisatelj in kronist

Poseben poudarek velja nameniti njegovim trem knjigam, ki popisujejo življenje na Domžalskem. Preberi več

Vse tri knjige je izdal v samozaložbi. Leta 1923 je izdal Zgodovino fare Domžale, kjer je podrobno opisal stoletni boj za ustanovitev župnije ter vso pestrost življenja v Domžalah. V letu razglasitve Domžal za trg, leta 1925, je izdal knjigo Z nekdanje Goričice, v kateri podaja drobce o sledovih verskega življenja na Goričici ter kratko poročilo o slavju ob razglasitvi Domžal za trg. Leta 1939 je izdal drugo knjigo Zgodovina fare Domžale, ki pomeni nadaljevanje prve. Obe knjigi skupaj pa predstavljata izjemen spomenik življenja ljudi v Domžalah konec 19. in začetek 20. stoletja.

• Verske knjige:

Spolnjuj zapovedi, Knj. 1: [Domžale], 1921, 391 str.