Zemljevid

V družini Pirih se je likovni umetnosti, poklicno ali ljubiteljsko, posvečalo kar sedem njenih članov: Ivan, Ivan ml., Pavel, Pavel ml., Dušan, Luka in Srečko. Njihovo delo je predstavljeno v publikaciji Pirihovo stoletje, ki je nastala ob razstavi v Šivčevi hiši v Radovljici leta 2020. Prenesli smo jo tudi na portal Kamra. Avtorja besedil sta Barbara Boltar in Srečko Pirih.

Preberi več

V več kot stoletje dolgem obdobju so s svojim delovanjem dodobra zaznamovali kulturno podobo Radovljice. Z razstavo v Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici (od 7. 2. 2020 do 28. 03. 2020) so likovna dela, ki so nastala daleč v preteklosti ali komaj pred nekaj meseci, združena v svojevrstno celoto, ki prepričljivo prikaže ustvarjalno moč in širino avtorjev.

Ključne besede

DOMOZNANSTVO, ZGODOVINA, krajevna zgodovina, KULTURNA DEDIŠČINA, LOKALNE SKUPNOSTI, LIKOVNA UMETNOST