Tednik za gospodarstvo, prosveto in politiko, MURSKA KRAJINA, je s 6. marcem 1932 začel izdajati Konzorcij Murska krajina, ki so ga ustanovili prekmurski pristaši vsedržavne stranke JRKD (Jugoslovanska radikalna kmetska demokracija) skupaj s tovarnarjem Josipom Benkom in poslancem Antonom Hajdinjakom. Preberi več
Potrebno je poudariti, da ne gre za  nadaljevanje prejšnje Mörszke krajine, ampak za list z novim naslovom in z novim štetjem letnikov. Prispevki v Murski krajini so bili pisani v knjižni slovenščini, za katero so si prizadevali predvsem mladi, in v prekmurščini.
List je v glavnem financiral Benko, zato se ga je upravičeno prijelo ime Benkove novine. Vendar ko se je Benko konec leta 1938 odpovedal političnemu življenju, je tudi list prenehal izhajati. Za nadaljnje izdajanje se je odločil tiskar Izidor Hahn 19. marca 1939, toda njegova Murska krajina več ni bila tednik, ki bi pripadal kateri od strank, ampak že glasilo, osrednji informativni tednik za Prekmurce. Izhajati je prenehala 6. aprila 1941 zaradi vojne.

Literatura:
Just, Franci: Med verzuško in pesmijo: poezija Prekmurja v prvi polovici 20. stoletja. Murska Sobota: Franc-Franc, 2000.
Kuzmič, Franc: Časopisje raznih strank v Prekmurju. Zbornik soboškega muzeja 1 [ur. Metka Fujs]. Murska Sobota: Pokrajinski muzej, 1990, str. 75-88.
Kuzmič, Franc: Bibliografija prekmurskih tiskov: 1920-1998. Ljubljana: ZRC SAZU, Založba ZRC, 1999.