Mojster ženskega akta

V zgodnjih sedemdesetih letih preteklega stoletja, v času izjemno živahnega klubskega življenja v Fotoklubu Maribor in sodelovanja na številnih fotografskih natečajih doma in po svetu, se je Bogo Čerin uveljavil kot mojster fotografiranja ženskega akta. Iz začetkov pretežno črno-bele fotografije je kmalu pričel raziskovati akt v barvah. Prav akt je ostal konstanta njegovega umetniškega delovanja.

Preberi več

Boga Čerina kot enega najvidnejših slovenskih fotografov najbolj fotografsko opredeljuje prav fotografija ženskega akta. Umetniška fotografska zapuščina tega vidnega domačega ustvarjalca ga prav preko fotografije golega ženskega telesa uvršča med mednarodno uveljavljene fotografe in pomembne protagoniste na področju razvoja umetniške fotografije na Slovenskem.

kultura

Gabrijela Kolbič