Meščanska poroka

Poroka mag. farmacije Gustava Szepessya (1886-1920), lekarnarja iz Beltincev, s hčerko višjega vrtnarja Ludviga Szöcsa, Margit Szepessyi (1895 -1977). Preberi več
Poroka je bila na nevestinem domu v Beltincih. Redke so fotografije, na katerih je prikazana notranjost, kjer se je odvijalo gostüvanje. Gre za meščansko poroko, kar vidimo po oblačilnem videzu imenitnih gostov, notranji opremi, izbranem namiznem priboru… Ni zanemarljivo, da sta prostor in miza okrašena z živimi rožami: zelenjem in manjšimi cvetovi. Le-te nosijo na prsih tudi svatje. Fotograf je za notranjo osvetlitev uporabil dnevno svetlobo, ki je prihajala skozi okno levo od mize s svati, zato posnetek ni svetlobno uravnotežen.