Marija Skumavc - Moji spomini na prigode v šoli

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Moji spomini na prigode v šoli, ki jo je napisala Marija Skumavc. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Preberi več

Vsebina predstavlja pričevanje Marije Skumavc iz Mojstrane, ki je hodila v osnovno šolo na Dovjem in v Mojstrani ter šolanje v višjih razredih nadaljevala na Jesenicah. Spominja se prvih šolskih let v stari šoli na Dovjem in velike spremembe, ko so pouk preselili v novo šolo v Mojstrani. Spominja se tudi šolskih izletov po Sloveniji in v Crikvenico, kjer je prvič videla morje. Spominja se tudi svojih nekdanjih sošolcev in učiteljev. Dokument vsebuje tudi fotografiji otrok v učilnici na Jesenicah in učencev četrtega razreda šole na Dovjem v šolskem letu 1962-63, ki sta last Marije Skumavc, in fotografijo osnovne šole v Mojstrani leta 1982, ki jo hrani Gornjesavski muzej Jesenice.

Marija Skumavc

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO