skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Machova pot je v celoti dolga približno 9 km in poteka od Malega Slatnika proti Velikemu Slatniku, kjer je nekdaj stala graščina družine Mach. Pot je krožna in ima 7 vstopnih točk. Živahna pohodniška pot v večjem delu vodi po ravnem na nadmorski višini med 178 metri pri Gostilni Štefan na Malem Slatniku in 249 metri nad Koritnicami v bližini vasi  Križe.

Preberi več

Popotnika pot pelje pretežno ob Slatenskem potoku vse do Velikega Slatnika ali še naprej, do izvira nad zadnjim, najdaljšim krakom v zgornjem delu te zelene podgorjanske doline. Po učni poti naravne dediščine pod Gorjanci se popotniki ustavijo na grobu staršev Ernsta Macha, ob njihovem graščinskem poslopju, spoznajo zakleti oreh, s katerim na to pot vstopa tudi pisatelj in samotni popotnik po Gorjancih, Janez Trdina, in še in še … Po slemenu Koritnic in čez Boršt steza pelje na Potov Vrh. Skozi pomirjujoči gozd v Dragah pot pelje do mokrišč in do Toplega vrelca ter ribnikov v zasebnem parku. Na parkirišču na Malem Slatniku, kjer se pot začne, je nato krog sklenjen. Pa pojdimo skupaj na pot in si oglejmo nekaj od številnih postojank - čudovitih dosežkov narave in človeka.

 

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

kultura

Avtor besedila

Marjan Hren, Darja Peperko Golob

Ključne besede

UČNE POTI, KULTURNA DEDIŠČINA

Datum objave

06.04.2018 12:13

Zadnja sprememba

09.04.2018 08:01

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam