V zbirki je 108 knjig. Gradivo obsega literaturo s področja čebelarstva.

Preberi več

Literatura je predvsem v slovenskem jeziku (74 knjig). 34 knjig je v tujem jeziku, in sicer v nemškem, angleškem, srbskem, hrvaškem, bosanskem in celo v španskem in češkem jeziku.

Najstarejša knjiga v zbirki je iz leta 1922. To je knjiga z naslovom Temelji uspešnega čebelarstva s posebnim ozirom na vzrejo matic. Veseli nas, da sta v zbirki tudi 2 faksimila del Antona Janše, in sicer iz let 1775 in 1792 ter reprint originala iz leta 1831 – delo Čelarstvo avtorja Petra Dajnka.

Zadnji oziroma najnovejši knjigi sta iz leta 2014. V slovenskem jeziku je to knjiga Slovenske avtohtone in tradicionalne pasme domačih živali, v tujem jeziku pa knjiga Matica – osmijeh na licu avtorja Rajka Radivojaca.

Nekatere knjige smo prejeli v več izvodih. Te podvojene izvode smo vpisali v sistem Cobiss in jih umestili v našo knjižnico med ostalo literaturo.

Barbara Kuzmič

ČEBELARSTVO, LITERATURA, Vrhnika