skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali?

Projekt ohranjanja kulturne dediščine, znan pod imenom Kako so včasih živeli?, je pomenil nov izziv v raziskovanju in predstavitvi kulturne dediščine Jesenic z okolico. Na pobudo Ljudske univerze Jesenice, ki je k sodelovanju povabila Gornjesavski muzej Jesenice in Občinsko knjižnico Jesenice, smo pričeli z zbiranjem spominskega gradiva na območju občine Jesenice. Namen projekta je ohranitev spominskega gradiva na lokalni ravni, kar je tudi v interesu Občine Jesenice, ki projekt podpira in financira. Delo narekujejo še neraziskane teme in okolja, kakor tudi poslanstvo v projektu sodelujočih ustanov in dejstvo, da je med nami še dosti pričevalcev, ki bi bili pripravljeni povedati ali zapisati svoje zgodbe in spomine na preteklost.

Preberi več

V knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali, ki obsega 87 strani, je objavljenih 23 člankov, opremljenih s 44 fotografijami, ki jih je prispevalo 21 avtorjev: Nataša Kokošinek: Kratek oris zgodovine šolstva na Jesenicah, Franci Richter: Začetki glasbene dejavnosti na Jesenicah, Adela Burnik: Drobci iz minulih časov, Florijan Višnar: Moja pot v šolo – lepi spomini, Ivanka Knafelj Štrukelj (zapisal Stane Arh): Hodila sem v nemško šolo, Pavla Bernard: Moje šolanje, Mili Ilenič: Moja prva šola in prigode, Albina Seršen: Paberki iz let mojega šolanja na Jesenicah, Marija Žvan: Bilo je …, Mili Ilenič: Spomnim se, Štefanija Muhar: Ko se sanje uresničijo …, Nastja Katarina Prešern: Spomini na šolo na Koroški Beli, Majda Malenšek: Ko obujam spomine na poklicno pot učiteljice in še kaj, Marija Skumavc: Moji spomini na prigode v šoli, Inge Odar: Uvedba tako imenovane moderne matematike, Ivan Borštnik: Kako so se in smo se na Jesenicah izobraževali za železarske poklice, Severin Golmajer: Po poti šolanja in poučevanja, Franci Arh: Izobraževanje ob delu, Mihael Cenc: Šampon ali revolucionarni preskok DU v evolucijsko LU, Breda Jezeršek, Helena Škrjanc: Šola za zdravstvene delavce, Ema Trojar: Naš ata je živel za glasbo, Franci Richter: Moja glasbena zgodba.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

Jesenice, IZOBRAŽEVANJE, KULTURNA DEDIŠČINA, LOKALNE SKUPNOSTI, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA, krajevna zgodovina

Datum objave

31.10.2018 09:53

Zadnja sprememba

17.10.2018 09:58

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam