Zbirka obsega stare razglednice Juršinec.

Preberi več
Juršinci, nekdaj imenovani tudi Sv. Lovrenc v Slovenskih goricah, so znani predvsem kot kot eno izmed trsničarskih središč v Sloveniji. To pa je tudi fara, kjer se je rodilo ali delovalo kar nekaj znamenitih mož, med njimi akademik dr. Anton Slodnjak (roj. 1899 v Bodkovcih) in izumitelj Janez Puh (roj. 1862 v Sakušaku), na katerega danes spominja Puhov muzej.

Podobno kot mnogi manjši kraji so dobili tudi Juršinci  svojo prvo razglednico že na prelomu 19. in 20. stol. Med zbiralci je znana razglednica, ki jo je založil Franc Koser, lokalni gostilničar in je bila poslana  že l. 1903. Starejše razglednice kraja so praviloma večdelne in prikazujejo veduto ter posamezne krajevne znamenitosti.

DOMOZNANSKE ZBIRKE, Juršinci, RAZGLEDNICE