Izvenserijske karoserije

Podvozje Fiata 508 je bilo v vsem obdobju šestih let proizvodnje uporabljano za različne interpretacije stilistov, oblikovalcev, karoseristov, tako italijanskih kot drugih. Preberi več
Siata je oblikoval športni enosedežnik za hitrostna tekmovanja. Eusebio Garavini je ustvaril celo serijo specialnih modelov, predvsem kabrioletov.

Vittorio Viotti je ustvaril svojstveno, zelo rafinirano linijo, za zahtevne kupce.
Potem so tu še brata Savio, Casaro, Bertone, Balbo, in ne nazadnje Ghia, ki je s «svojimi Balillami« zmagal na nekaj tekmovanjih elegance.

Potrebno pa je poudariti, da so to bile zelo majhne serije v obrtniški proizvodnji, večkrat izdelane po naročilu kupca.

Ivan Marković
Laura Chersicola