Josip je bil samozaložnik za številne razglednice Sežane (prikazan je le ožji izbor), za katere je sam posnel fotografije. Preberi več
Ker so razglednice v tistem času velikokrat služile za reklamo gostilnam ali trgovinam, je nekatere po njegovih fotografijah zalagal tudi trgovec Jožef Pirjevec.

Njegova podjetniška žilica mu ni dala miru niti v času služenja vojske. V pismu iz 24. aprila 1918 tako domačim sporoča, da je pri fotografu in tiskarju v Gradcu naročil večjo količino razglednic s podobo Sežane, ki naj jih doma prodajo naprej. Sam jih pred pošiljanjem ni videl, ženi pa je dal v pismu podrobna navodila, kako ravnati z njimi po prejemu pošiljke

DOMOZNANSKE ZBIRKE, DOMOZNANSTVO, FOTOGRAFI, FOTOGRAFIJE, RAZGLEDNICE, Sežana, Trebec, Josip