skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ema Trojar - Naš ata je živel za glasbo

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Naš ata je živel za galsbo, ki jo je napisala Ema Trojar. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Preberi več

Vsebina predstavlja pričevanje Eme Trojar, hčerke Aleša Bizjaka, nekdanjega dirigenta javorniškega pihalnega orkestra. Opisala je očetovo glasbeno pot od godbenika v Krekovi ali Prosvetni godbi pred drugo svetovno vojno do učitelja in dirigenta javorniškega pihalnega orkestra po njej. Obudila je svoje spomine na dirigenta slovenske filharmonije  Jakova Cipcija, ki je bil očetov vzornik. Prav tako se je spomnila očetovega salonskega klavirja, ki ga je odkupil od nekdanjega direktorja železarne g. Noota in je danes muzejski eksponat v Kosovi graščini na Jesenicah. Za konec se je spomnila tudi očetovih učencevu, aktivnih glasbenikov, in selitve javorniške godbe v novi kulturni dom na Slovenskem Javorniku. Dokument vsebuje tudi fotografiji Aleša Bizjaka in Orkestra katoliškega društva na Koroški Beli, ki sta last Eme Trojar.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Ema Trojar

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO

Datum objave

31.10.2018 09:53

Zadnja sprememba

08.10.2018 19:21

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam