Čas velikih sprememb (2000–2004)

V tem obdobju je Koroška osrednja knjižnica kljub zahtevnim pogojem delovanjam ob prenavljanju grajskega kompleksa za potrebe knjižnice skoraj nemoteno nadaljevala s skrbnim in premišljenim izborom kulturnih prireditev, s katerimi si je utrjevala ime nosilke pokrajinskih nalog za koroško regijo. Pester in kvaliteten je bil nabor literarnih večerov z uveljavljenimi slovenskimi literati, domoznanskih razstav in drugih prireditev ob raznih jubilejih.

Leto 2004 je bilo za knjižnico prelomno, naporno, a tudi uspešno. Po zaključeni 1. fazi prenove, preselitvi v obnovljene prostore in slovesni otvoritvi je knjižnica začela ponovno nemoteno delovati. Sočasno pa se je že izvajala zahtevna adaptacija osrednje grajske stavbe 2. faza obnove knjižnice, ki je bila s slovesnim odprtjem prostorov v osrednjem grajskem traktu zaključena 15. maja 2005.

Ključne besede

KNJIŽNICE, SPLOŠNE KNJIŽNICE, študijske knjižnice, obletnice, KULTURNE PRIREDITVE, PRIREDITVE, Jubileji, RAZSTAVE