skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Društvo knjižničarjev Dolenjske danes

Leta 2016 je bila za predsednico Društva knjižničarjev Dolenjske imenovana višja bibliotekarka Brigita Lavrič. Glavni cilj društva je še vedno uveljavljanje knjižničarskega poklica in knjižničarske stroke ter spremljanje njenega razvoja doma in po svetu.

 

Preberi več

Društvo skrbi za spoštovanje etičnega kodeksa slovenskih knjižničarjev ter za nemoteno izobraževanje in izpopolnjevanje svojih članov in knjižničarjev na splošno. Za dosego svojih ciljev in nalog organizira strokovna predavanja, delavnice in posvetovanja ter sodeluje z ostalimi društvi in ustanovami na območju. Društvo se vseskozi trudi pridobivati nove člane, ki s svojim delom prispevajo k razvoju stroke, njeni promociji in s tem vplivajo na izboljšanje ter prepoznavnost knjižničarstva v javnosti oziroma določeni lokalni skupnosti. Člani so vseskozi dejavni v organih in sekcijah Zveze bibliotekarskih društev Slovenije.

Članstvo v društvu je prostovoljno. Poleg rednih članov ima društvo tudi častne člane. Naziv častnega člana podeljuje posamezniku, ki ima izredne zasluge za uspešno delo v društvu ali za razvoj knjižničarske stroke.

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

kultura

Avtor besedila

Brigita Lavrič

Kontaktne osebe

Brigita Lavrič

Spletni naslov

http://dkd.nm.sik.si/

Ključne besede

Društvo knjižničarjev Dolenjske, KNJIŽNIČARJI, BIBLIOTEKARJI

Datum objave

17.03.2017 07:42

Zadnja sprememba

08.01.2019 11:36

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam