Drugi dogodek: Sebastijan Pregelj in dr. Vanesa Matajc

Na drugem pogovornem večeru v okviru cikla Literatura v mestu, ki si ga je bilo mogoče na FB strani Mestne knjižnice Ljubljana v živo ogledati 26. maja, sta se nam pridružila pisatelj Sebastijan Pregelj in dr. Vanesa Matajc, redna profesorica na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete UL.  V pogovoru smo največ pozornosti posvetili avtorjevemu zadnjemu romanu V Elvisovi sobi, ki je v letošnjem letu prejel nominacijo za Cankarjevo nagrado ter se uvrstil med peterico nominirancev za nagrado kresnik. Roman nas skozi odraščanje glavnega junaka popelje v prelomno obdobje zadnjih desetletij 20. stoletja.

Sebastijan Pregelj

Sebastijan Pregelj je diplomiral iz zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani, že dolga leta pa deluje v oglaševanju. Od leta 1991 objavlja svoje zgodbe v literarnih revijah. Do sedaj je izdal 4 zbirke kratke proze in 7 romanov za odrasle; ustvarja pa tudi za otroke. Živi in dela v Ljubljani.

dr. Vanesa Matajc

Dr. Vanesa Matajc je redna profesorica na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Od leta 1993 je v reviji Literatura ter v časopisih Delo in Dnevnik objavljala literarne kritike, ki jih je leta 2000 izdala tudi v knjižni obliki z naslovom Osvetljave.

Erika Marolt

Anja Frković Tršan