Cerkev sv. Janeza Krstnika

O stari cerkvi sv. Janeza Krstnika ni veliko znanega. Do ustanovitve senovske župnije je bila to podružnična cerkev brestaniške župnije, 1. januarja 1964 pa je postala farna cerkev župnije Senovo.

Preberi več

Leto izgradnje cerkve ni znano. Cerkev je bila barokizirana, leta 1835 je zidan zvonik nadomestil lesenega. Po letu 1964 je bila cerkev dozidana na severni strani (v pritličju sta bili zakristija in spovednica, v prvem nadstropju veroučna učilnica). Za cerkev so bile izdelane klopi. Župnijski upravitelj Janez Nanut je razmišljal o nadaljnji razširitvi cerkve, vendar je bila nato zgrajena nova farna cerkev, cerkev sv. Janeza Krstnika pa so leta 1975 porušili. Kipi iz cerkve se danes nahajajo v kapeli sv. Janeza Krstnika na pokopališču, nekaj opreme je bilo prepeljane v cerkev sv. Jakoba in cerkev sv. Pavla.

Kovač, J. Chronik von Reichenburg. Reichenburg: J. Kovač, 1857.
Kronika župnije Senovo.