skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Cankarjev koledar 2018

Kot uvod v Cankarjevo leto 2018, ki obeležuje 100. obletnico pisateljeve smrti, je bil 14. novembra 2017 v Cankarjevem domu Vrhnika predstavljen Cankarjev koledar 2018. Izdala sta ga Cankarjeva knjižnica Vrhnika (CKV) in Zavod Ivana Cankarja Vrhnika (ZIC) s podporo Občine Vrhnika.

Preberi več

V koledarju je predstavljeno gradivo iz domoznanske zbirke CKV. Cankarjevi prvotiski, ki so razstavljeni v vitrini domoznanskega oddelka Prečuden kraj, so v koledarju razvrščeni kronološko. Iz bogate zbirke razglednic Vrhnike in njene okolice smo izbrali tiste, ki so bile natisnjene v času Cankarjevega življenja.

Skozi mesece si sledijo odlomki iz Cankarjevih del, ki so tematsko obarvani glede na letne čase, ti pa se ujemajo s slikovitimi ozadji vrhniških panoram. Na hrbtni strani vsakega lista je povečana razglednica z opisom njenega motiva.

Večni koledar, ki bo lahko še dolga leta uporabljen kot slike na steni, visi na umetelno oblikovanem, kovinskem nosilcu. Širina koledarja je 48 cm in višina 30 cm.

Kode QR na posameznih listih koledarja vodijo do zanimivosti povezanih s prvotiski in časom v katerem jih je pisatelj ustvarjal.

Do informacij o dogodkih, povezanih s Cankarjevim letom 2018 in predstavitvijo koledarja lahko dostopate tudi na novi spletni strani CKV www.ckv.si.

Uredniški odbor: Sonja Žakelj, direktorica CKV; Boštjan Koprivec, direktor ZIC;
Nataša Oblak Japelj, Katja Gotvajn, Urška Grm in Jelena Cvetković (CKV); Tatjana Oblak Milčinski (ZIC)
Oblikovanje: Urška Grm (CKV) po predlogi koledarja 100-letnica Jelovškove Vrhnike, 2004, oblikovalke Ede Šteblaj
Lektoriranje: Tina Korošec (CKV)
Tisk: Partner graf zelena tiskarna d.o.o.
Naklada: 1.000 izvodov
Izdajo koledarja so podprli tudi DG 69 d.o.o., Muzejsko društvo Vrhnika, Turistično društvo Blagajana, Atet ren a car (Atet d.o.o.), Komunalno podjetje Vrhnika d.o.o. ter Glasbena šola Vrhnika.

Cena Cankarjevega koledarja 2018 je 12€ , kupite pa ga lahko v TIC Vrhnika, Cankarjevem domu in CKV.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Nataša Oblak Japelj, Katja Gotvajn, Stojan Jakin

Ključne besede

KOLEDAR, Ivan Cankar, prvotiski, Vrhnika, stare razglednice

Datum objave

04.12.2017 10:51

Zadnja sprememba

04.12.2017 10:52

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam