Zemljevid  

Biografski spomini

Ob pomembnih obletnicah so nastali zapisani spomini na slovenske in tuje umetnike. Preberi več
Ob obletnicah pisateljev, pesnikov in znanstvenikov je Bogo Pregelj kot spomin in v opomin objavljal besedila, ki so govorila o njihovem življenju in delu. O  življenju našega velikega pesnika Franceta Prešerna pravi, da je dokazal vsem malovernim slovenskim razumnikom svoje dobe, da je slovenski jezik polnovreden instrument, s katerim lahko izražamo vsako čustvo in vsako misel. 

Ob nastajajočih razstavah je svoja občutja in videnja zapisoval v kratkih člankih in opozarjal z njimi ljudske množice.

Otona Župančiča je izpostavil kot slovenskega pesnika iz trope tistih, ki so dali pečat vsemu slovenskemu knjižnemu ustvarjanju 20. stoletja.

Med omembo tujih pesnikov zasledimo obletnico rojstva pesnika Johanna Wolfganga Goetheja. Nemškega pesnika se  spominja kot pesnika neposrednih zapisanih doživetij in pesnika z miselno poezijo.

Zaradi ljubiteljstva filma je sledil življenjskim spominom na številne umetnike in znanstvenike. Marie Cuire je predstavljal zaradi biografskega filma, ki prikazuje zakonsko in znanstveno življenje znanstvenice.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam