Angelca Podlesnik - Naša zabava

Vsebino predstavlja zgodba Naša zabava, ki jo je napisala Angelca Podlesnik in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih zabavali.

Preberi več

Avtorica, ki je bila rojena v Vodicah, se spominja časov, ko je med počitnicami odhajala k teti Johani na Jesenice, ki si je v železarni našla zaposlitev. Z bratrancem in sestrično so hodili plesat v Titov dom. Po vojni je spoznala moža, se poročila in preselila na Jesenice. Ker je rada plesala, sta z bodočim možem skupaj hodila na ples v hotel Korotan, kjer je bila sicer zaposlena kot pomočnica kuharice. Po poroki sta se preselila na Lipce, kjer sta se jima rodili hčerki. Avtorica se spominja, kako je mož s hčerkama preživljal prosti čas v naravi. Na počitnikovanje so odhajali v počitniški dom Železarne Jesenice v Crikvenici, kjer so bili tudi plesi. Ko so se preselili v večje stanovanje v bloku, sta z možem ob večerih hodila plesat v bližnji hotel Korotan, ko sta hčerki že spali. Dokument vsebuje tudi fotografijo razglednice Jesenic s hotelom Korotan okoli leta 1970 iz fototeke Gornjesavskega muzeja Jesenice.

Jesenice, kulturna dediščina, LOKALNE SKUPNOSTI, krajevna zgodovina, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA