skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Andrej Klinar in Jože Kunšič - Razvoj smučanja

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Razvoj smučanja v Planini pod Golico in okoliških vaseh, ki sta jo napisala Andrej Klinar - Primožev in Jože Kunšič. Preberi več
Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Razvoj smučanja v Planini pod Golico in okoliških vaseh, ki sta jo napisala Andrej Klinar - Primožev ter Jože Kunšič in je objavljena v knjižici Kako so v Planini pod Golico včasih živeli. Avtorja opisujeta začetke smučanja v Planini pod Golico v obdobju med obema vojnama, prvo vlečnico v Jugoslaviji (zgrajena 1947 v Črnem Vrhu) in zlato dobo jeseniškega alpskega smučanja v 2. polovici 20. stol. Dokument vsebuje tudi štiri fotografije: Vlečnica v Črnem vrhu okoli leta 1950, Smučarji iz Planine pod Golico ob otvoritvi gasilne brizgalne okoli leta 1955, Moštvo SK Jesenice na državnem prvenstvu v Kranjski Gori leta 1962 ter Andrej Klinar na tekmi državnega prvenstva leta 1962 v Kranjski Gori.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

zgodovina

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, Jesenice, krajevna zgodovina, Planina pod Golico

Datum objave

18.01.2012 10:27

Zadnja sprememba

16.09.2013 18:40

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam