skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

120-letnica rojstva Janka Gačnika

Odkritje spominske plošče ob 120-letnci rojstva Janka Gačnika in izdaja knjige o Janku Gačniku s faksimila njegovega foto albuma iz prve svetovne vojneKFD 118/2015_10. APRIL 2015 Preberi več
Občina Ravne na Koroškem je po februarski filatelistični izdaji ob 120-letnici njegovega rojstva obeleževanje življenja in dela Janka Gačnika, svojega uglednega tržana, nadgradila 10. aprila 2015 z odkritjem pomnika (avtor B. Bončina) na pročelju Mestne hiše Ravne (nekdanji osnovni šoli v Guštanju) in izdajo knjige »Janko Gačnik« (vključno s faksimila njegovega foto albuma iz prve svetovne vojne (avtor Franc Verovnik). Koroško filatelistično društvo je priložnostnemu poštnemu žigu v popotnico samostojno izdalo dotisk na filatelistično kuverto, kjer se portret Janka Gačnika v vojaški uniformi pridružuje ostalim doprsnim fotografskim upodobitvam, uporabljenim tako v filatelističnih delih kot tudi v knjigi ter na spominski plošči. Natis Gačnikovega albuma fotografij iz bojišč prve svetoven vojne istočasno obeležuje spomin in opomin na 100-letnico soške fronte.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Borut Bončina

Ključne besede

FILATELIJA

Datum objave

31.12.2015 10:38

Zadnja sprememba

31.12.2015 11:08

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam