skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Moj oče Franc Burjan st. v žalski pekarni, 1971

Oče se je za peka izučil pri znani celjski pekarni Mlakar v Vrunčevi ulici in nato bil večino delovne dobe zaposlen v žalski pekarni. Njegov delovni dan se je pričel ob 4. uri zjutraj in se je vračal domov okoli poldneva. V času obiranja hmelja pa se je njegov delavnik podaljšal tudi v pozno popoldne. Bil je zelo ponosen na svoj poklic. Z velikim spoštovanjem je pripovedoval o Mlakarjevih, kjer je v času vajeniške dobe tudi stanoval. »Pri njih je bil,« se je rad spominjal, »red in čistoča, kot mora biti v urejeni pekarni, iz katere je vedno prijetno dišalo daleč po ulici po sveže pečenem kruhu in drugih pekovskih dobrotah.«
Kot se spodobi, če je pek pri hiši, v našem domu ni nikoli manjkalo kruha in drugih pekovskih dobrot kot npr. makovih žemljic, ki sva jih s sestro nosila v šolo za malico. Vedno je bila v šolski torbi kakšna več, da sva jih lahko podarja tudi svojim sošolcem.

Prispeval: Franc Burjan, ml

Slika

Vsebina: Moj oče Franc Burjan st. v žalski pekarni, 1971
Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.