Zemljevid  

Vabilo za 25-let PND, Ilir. Bistrica, 28. 1 1998

            Ob 25. obletnici prvega numizmatičnega društva na Primorskem so v Ilirski Bistrici pripravili spominsko kartico, ki je hkrati vabila na občni zbor društva in 488. redni sestanek domačih numizmatikov 25. januarja 1998. Vabilo je bilo ozaljšano z obliko denarja in podobo kovanca Marka Avrelija iz 2. stoletja najdenega na Dolnjem Zemonu 1884, iz zbirke zemonskega župana in amaterskega arheologa Josipa Potepana. Izbor kovanca iz zbirke najdenih rimskih novcev na Bistriškem je opr ...

Preberi več

            Ob 25. obletnici prvega numizmatičnega društva na Primorskem so v Ilirski Bistrici pripravili spominsko kartico, ki je hkrati vabila na občni zbor društva in 488. redni sestanek domačih numizmatikov 25. januarja 1998. Vabilo je bilo ozaljšano z obliko denarja in podobo kovanca Marka Avrelija iz 2. stoletja najdenega na Dolnjem Zemonu 1884, iz zbirke zemonskega župana in amaterskega arheologa Josipa Potepana. Izbor kovanca iz zbirke najdenih rimskih novcev na Bistriškem je opravil podpredsednik PND, s čimer je želel povdariti dejstvo, da so na tem področju gospodovali Rimljani polnih pet sto let. Podobo cesarja Marka Avrelija so za to priložnost upodobili tudi na priložnostnem poštnem žigu za pošto Ilirska Bistrica.

Kartico in žig je oblikoval domačin Romeo Volk, za tisk pa je poskrbela grafična delavnica Bor iz Trnovega pri Ilirski Bistrici.  (vč/410 PND.)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

PND Ilir. Bistrica

Čas, ki ga prikazuje slika

1998

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

brez oseb

Ključne besede

kartica, za 25. obletnico PND

Datum objave

20.01.2019 17:12

Zadnja sprememba

20.01.2019 17:12

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam