Zemljevid  

V središču celjske Skalne kleti, 1944

V svojem drugem letu sem še vedno precej boječe gledal po svetu in domači vasi. Zadaj levo stoji Krašovčeva hiša, za njo Zagoričnik-Šegatova (mlekarna), kjer smo otroci po končani II. svetovni vojni dobivali iz UNRRA paketov mleko v prahu, ki so ga v mlekarni uporabili za pripravo kakava. Nasproti stoji hiša preparatorja Kumra in pred gostilno Skalna klet stoji hiša, v kateri je po vojni stanovala družina Cigelšek. Za hišo je vidna streha navedene gostilne, katere lastnika sta bila Andrej in Jožefa Ušaj ...

Preberi več

V svojem drugem letu sem še vedno precej boječe gledal po svetu in domači vasi.
Zadaj levo stoji Krašovčeva hiša, za njo Zagoričnik-Šegatova (mlekarna), kjer smo otroci po končani II. svetovni vojni dobivali iz UNRRA paketov mleko v prahu, ki so ga v mlekarni uporabili za pripravo kakava. Nasproti stoji hiša preparatorja Kumra in pred gostilno Skalna klet stoji hiša, v kateri je po vojni stanovala družina Cigelšek. Za hišo je vidna streha navedene gostilne, katere lastnika sta bila Andrej in Jožefa Ušaj. Slednja je umrla kot takrat najstarejša Celjanka stara 107 let. Gostilna je bila zgrajena v čudovitem primorskem slogu, med II. svetovno vojno pa je nudila vaškim prebivalcem v njihovi kleti zatočišče med zavezniškim bombardiranjem Celja. Danes je ta stavba žal podrtija. 

Prispeval: Rudi Škedelj

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1944

Obdobje nastanka slike

2. svetovna vojna

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Rudi Škedelj

Ključne besede

otroštvo,

Datum objave

17.08.2018 04:49

Zadnja sprememba

17.08.2018 10:23

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam