skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Pri Cenc na Prekorju pri Celju, 1967

Na rojstni domačiji moje mame Zofija Okorn (por. Slemenjak) je bil v hlevu vedno par konjev, s katerimi so vozili les s Pohorja. S  konjsko vprego, ko še ni bilo traktorjev, so nekoč orali polja, spravljali seno, vlačili  les iz gozda in še in še … Na veliki kmetiji z lepim številom glav živine v hlevu je bil staršem v pomoč hlapec Albin, ki je zelo lepo skrbel za živali, a konji so mu bili le najljubši. Posestvo je od staršev prevzel brat Tone. Na fotografiji od leve: Sonja Slemenjak (por. Blažič), ...

Preberi več

Na rojstni domačiji moje mame Zofija Okorn (por. Slemenjak) je bil v hlevu vedno par konjev, s katerimi so vozili les s Pohorja. S  konjsko vprego, ko še ni bilo traktorjev, so nekoč orali polja, spravljali seno, vlačili  les iz gozda in še in še … Na veliki kmetiji z lepim številom glav živine v hlevu je bil staršem v pomoč hlapec Albin, ki je zelo lepo skrbel za živali, a konji so mu bili le najljubši. Posestvo je od staršev prevzel brat Tone.

Na fotografiji od leve: Sonja Slemenjak (por. Blažič), Breda Slemenjak (por. Šter), Ivanka Slemenjak (por. Kovče), Tone Slemenjak (fantič obrnjen proti kobili), hlapec Albin ter kobila Merza.

Prispevala: Breda Šter

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1967

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Škofja vas

Osebe na fotografiji

Sonja Slemenjak (por. Blažič), Breda Slemenjak (por. Šter), Ivanka Slemenjak (por. Kovče), Tone Slemenjak , hlapec Albin

Ključne besede

konji, kmečko delo, kmetije

Datum objave

15.12.2019 08:42

Zadnja sprememba

15.12.2019 08:42

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam