Pri Cenc na Prekorju pri Celju, 1967

Na rojstni domačiji moje mame Zofija Okorn (por. Slemenjak) je bil v hlevu vedno par konjev, s katerimi so vozili les s Pohorja. S  konjsko vprego, ko še ni bilo traktorjev, so nekoč orali polja, spravljali seno, vlačili  les iz gozda in še in še … Na veliki kmetiji z lepim številom glav živine v hlevu je bil staršem v pomoč hlapec Albin, ki je zelo lepo skrbel za živali, a konji so mu bili le najljubši. Posestvo je od staršev prevzel brat Tone. Na fotografiji od leve: Sonja Slemenjak (por. Blažič), ...

Na fotografiji od leve: Sonja Slemenjak (por. Blažič), Breda Slemenjak (por. Šter), Ivanka Slemenjak (por. Kovče), Tone Slemenjak (fantič obrnjen proti kobili), hlapec Albin ter kobila Merza.

Prispevala: Breda Šter

1967

Škofja vas

Osebe na fotografiji

Sonja Slemenjak (por. Blažič), Breda Slemenjak (por. Šter), Ivanka Slemenjak (por. Kovče), Tone Slemenjak , hlapec Albin

konji, kmečko delo, kmetije