skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Poštar Matija Škoflek

Matija je bil rojen leta 1884 v vasici Lipa nad Frankolovem. Bil je brat mojega pokojnega tasta Škoflek Ignac-a, ki je bil  dve leti mlajši od njega. Družina je bila številčna, večkrat lačna kot sita. Kot veliko mladih fantov, sta  bila oba brata bila v prvi svetovni vojni. Ne samo sreča ampak tudi iznajdlivost ju je spremlala, da sta se živa vrnila domov. Vsak po svoje sta si kasneje ustvarila družini. Matija je bil vrsto let poštar v Štorah, kar je bilo za tiste čase zelo cenjena služba. Bil je postaven,lep gosp ...

Preberi več

Matija je bil rojen leta 1884 v vasici Lipa nad Frankolovem. Bil je brat mojega pokojnega tasta Škoflek Ignac-a, ki je bil  dve leti mlajši od njega. Družina je bila številčna, večkrat lačna kot sita. Kot veliko mladih fantov, sta  bila oba brata bila v prvi svetovni vojni. Ne samo sreča ampak tudi iznajdlivost ju je spremlala, da sta se živa vrnila domov.

Vsak po svoje sta si kasneje ustvarila družini. Matija je bil vrsto let poštar v Štorah, kar je bilo za tiste čase zelo cenjena služba. Bil je postaven,lep gospod s svojimi znamenitimi brki. Večkrat se je malo pošalil in dejal,da ga je marsikatera ženska rada pogledala.

 Vse do svoje smrti 1970 je živel z družino v Štorah.

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1934

Obdobje nastanka slike

Obdobje med 1. in 2. svetovno vojno

Kraj

Štore

Osebe na fotografiji

Matija Škoflek

Ključne besede

poštarji

Datum objave

17.11.2018 15:43

Zadnja sprememba

19.11.2018 16:19

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam