Poštar Matija Škoflek

Matija je bil rojen leta 1884 v vasici Lipa nad Frankolovem. Bil je brat mojega pokojnega tasta Škoflek Ignac-a, ki je bil  dve leti mlajši od njega. Družina je bila številčna, večkrat lačna kot sita. Kot veliko mladih fantov, sta  bila oba brata bila v prvi svetovni vojni. Ne samo sreča ampak tudi iznajdlivost ju je spremlala, da sta se živa vrnila domov. Vsak po svoje sta si kasneje ustvarila družini. Matija je bil vrsto let poštar v Štorah, kar je bilo za tiste čase zelo cenjena služba. Bil je postaven,lep gosp ...

Vsak po svoje sta si kasneje ustvarila družini. Matija je bil vrsto let poštar v Štorah, kar je bilo za tiste čase zelo cenjena služba. Bil je postaven,lep gospod s svojimi znamenitimi brki. Večkrat se je malo pošalil in dejal,da ga je marsikatera ženska rada pogledala.

Vse do svoje smrti 1970 je živel z družino v Štorah.

Obdobje med 1. in 2. svetovno vojno