skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Pohodniki na Mozirski planini, 1929

Mozirski planinci Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva so 5. oktobra 1896 slavnostno otvorili prvo kočo na Mozirski (Golički) planini, četrto postojanko Slovenskega planinskega društva. Kočo so nato prvič povečali po prvi svetovni vojni, ko je pridobila kuhinjo, obednico in več sob. Ob njej so Mozirčani leta 1929 postavili novo, ki pa je bila namenjena predvsem smučarjem. Prav zaradi velikega obiska smučarjev je takratni oskrbnik Mozirske koče na lastno roko na sosednjem pobočju zgradil večje poslopje t. i. Lesjakovo bajto. Med ...

Preberi več

Mozirski planinci Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva so 5. oktobra 1896 slavnostno otvorili prvo kočo na Mozirski (Golički) planini, četrto postojanko Slovenskega planinskega društva.

Kočo so nato prvič povečali po prvi svetovni vojni, ko je pridobila kuhinjo, obednico in več sob. Ob njej so Mozirčani leta 1929 postavili novo, ki pa je bila namenjena predvsem smučarjem. Prav zaradi velikega obiska smučarjev je takratni oskrbnik Mozirske koče na lastno roko na sosednjem pobočju zgradil večje poslopje t. i. Lesjakovo bajto. Med drugo svetovno vojno so vse navedene stavbe pogorele.

Vir: Tratnik, Zoran: Stoletnica Mozirske koče na Golteh, Planinski vestnik, 1996/7-8, str. 320-321

Prispeval: Janez Osetič

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1929

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Mozirje

Ključne besede

planinci, pohodniki, planinske koče

Datum objave

26.09.2019 16:05

Zadnja sprememba

26.09.2019 17:39

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam