Zemljevid  

Planinsko društvo Snežnik znova prevzema planinski dom na Sviščakih, 1984

Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja gospodarilo s petimi planinskimi kočami na svojem območju: Cankarjevo kočo, 1947 kasneje Planinskim domom na Sviščakih odprtim leta 1968, Kočo na vrhu Snežnika 1959 in Vilharjevo kočo v Črnem dolu iz leta 1914, kočo sedaj odlično oskrbuje in vzdržuje taborniški rod Snežniških ruševcev. Prvega maja, 1994 je društvo, zahvaljujoč marljivi planinski skupini iz Podgorskih vasi, svečano odprlo novo društveno kočo tik pod v ...

Preberi več

Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja gospodarilo s petimi planinskimi kočami na svojem območju: Cankarjevo kočo, 1947 kasneje Planinskim domom na Sviščakih odprtim leta 1968, Kočo na vrhu Snežnika 1959 in Vilharjevo kočo v Črnem dolu iz leta 1914, kočo sedaj odlično oskrbuje in vzdržuje taborniški rod Snežniških ruševcev. Prvega maja, 1994 je društvo, zahvaljujoč marljivi planinski skupini iz Podgorskih vasi, svečano odprlo novo društveno kočo tik pod vrhom 799 m visokega Kozleka.

Kar nekaj generacij bistriških planincev se je tako dolga desetletja trudilo z udarniškim delom in oskrbovanjem omenjenih postojank, da bi obiskovalcem domačega planinskega sveta in Snežnika,     

predstavilo »Čudoviti svet  Snežnika in njegove okolice.«

Na sliki: Skupina planinskih odbornikov domačega društva 23. junija 1984, ob prevzemu  planinskega doma v lastno oskrbovanje v novi oskrbovalni sezoni.

Z leve: Boris Susič, Mara Cubr, Lilijana Samsa, Mojmir Štefančič, Marta Trampuž in Rafael Smrdelj

 

Foto Vojko Čeligoj 415/vč 

 

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1984

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Planinski odborniki

Ključne besede

Planinski dom na Sviščakih, odborniki, prevzem doma

Datum objave

17.02.2019 21:35

Zadnja sprememba

17.02.2019 21:35

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam