Zemljevid  

Pivčani dobijo svoj prvi turistični prospekt, Pivka 1997

Z novo upravno ureditvijo Slovenije po osamosvojitvi naše države, so prišle do izraza tudi mnoge pobude, ki so jih občani lahko uresničili šele sedaj v novih pogojih. Nastale so nove občine, do izraza so prišle nove zamisli, ki jih pred tem mi bilo moč uresničiti. V novo nastali občini Pivka so novo dejstvo izkoristili tudi za tisk prvega turističnega prospekta Pivke in mu dali naslov: »PIVKA VABI!« Na sliki javna predstavitev prospekta v organizaciji Turističnega društva PIVKA na sedežu pivškega TD, 26.nov. ...

Preberi več

Z novo upravno ureditvijo Slovenije po osamosvojitvi naše države, so prišle do izraza tudi mnoge pobude, ki so jih občani lahko uresničili šele sedaj v novih pogojih. Nastale so nove občine, do izraza so prišle nove zamisli, ki jih pred tem mi bilo moč uresničiti.

V novo nastali občini Pivka so novo dejstvo izkoristili tudi za tisk prvega turističnega prospekta Pivke in mu dali naslov: »PIVKA VABI!«

Na sliki javna predstavitev prospekta v organizaciji Turističnega društva PIVKA na sedežu pivškega TD, 26.nov. 1997 .

O novem prospektu je spregovoril predsednik TD Janko Kruh. Kot se spodobi za tako pomemben dogodek se je predstavitve udeležil tudi predsednik občine Branko Posega, tajnik občine Ernest Margon, turistični delavci iz okolice Pivke, tudi iz Ilirske Bistrice  (Heda Vidmar V. Čeligoj), novinarji in mnogi domačini, ki so se veselili prvega pivškega turističnega prospekta. Foto  Silvester Fatur, vč/278.

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

prof. Silvester Fatur

Čas, ki ga prikazuje slika

1997

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Turistični prospekt Pivke, udeleženci predstavitve

Ključne besede

Prvi turistični prospekt Pivke

Datum objave

16.07.2017 10:49

Zadnja sprememba

16.07.2017 10:49

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam