skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ob snemanju filma Heretik in nadaljevanke Primož Trubar v Celju aprila 1986*

Člani dramske sekcije KUD France Prešeren iz Vojnika, od leve sedijo: Marica Volasko, Magda Golobič, Slavica Lipovšek in Mira Murn Rožanc; stojijo: Branko Robič, Darko Jakopič, Štefan Mauh in Franci Korošec  SpominiOsrednje snemalno prizorišče je bilo pri celjskem Vodnem stolpu, ki naj bi predstavljalo vhod v Ljubljano v 16. stol. K sodelovanju smo bili povabljeni razni pevski zbori in društva z območja Celja, med drugim tudi dramska sekcija KUD France Prešeren Vojnik, katere članica sem bila. Sodelujoči stati ...

Preberi več

Člani dramske sekcije KUD France Prešeren iz Vojnika, od leve sedijo: Marica Volasko, Magda Golobič, Slavica Lipovšek in Mira Murn Rožanc; stojijo: Branko Robič, Darko Jakopič, Štefan Mauh in Franci Korošec

 Spomini
Osrednje snemalno prizorišče je bilo pri celjskem Vodnem stolpu, ki naj bi predstavljalo vhod v Ljubljano v 16. stol. K sodelovanju smo bili povabljeni razni pevski zbori in društva z območja Celja, med drugim tudi dramska sekcija KUD France Prešeren Vojnik, katere članica sem bila. Sodelujoči statisti smo se morali zbrati najkasneje do tretje ure zjutraj v bližnjem Celjskem domu, kjer so nas pred odhodom na prizorišče primerno kostumirali in maskirali. Najbolj mi je ostal v spominu  mogočni Primož Trubar, ki ga odigral gledališki in filmski igralec Polde Bibič.  In vzklik VIVAT, ki smo ga morali kričati do onemoglosti.

*Film in nadaljevanka sta bila posneta ob 400-letnici smrti Primoža Trubarja, verskega reformatorja in utemeljitelja slovenskega knjižnega jezika in slovstva.

Prispevala: Mira Murn Rožanc

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

april 1986

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Celje

Datum objave

20.10.2021 14:08

Zadnja sprememba

31.10.2021 06:03

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam