Mladi fotografi, 1969

Tako resno je bilo 8. januarja 1969 na OŠ Dragotin Kette v Ilirski Bistrici, ko se je ducat nadebudnih fotografov pomeril pred izpitno komisijo za fotografski A izpit. Med člani komisije so bili v prvi vrsti z leve ravnatelj šole Franc Munih, Ludvik Valenčič Fadguc (ki se je s fotografijo ukvarjal že v prvi svetovni vojni), Ljudevit Nojman, Hinko Poročnik in mentor Vojko Čeligoj. Mladi so sodelovali na mnogih republiških fotografskih razstavah. Leta 1973 pa so bili tudi organizatorji republiške fotografske razstave mladih fotografov v Ilir ...

Preberi več

Tako resno je bilo 8. januarja 1969 na OŠ Dragotin Kette v Ilirski Bistrici, ko se je ducat nadebudnih fotografov pomeril pred izpitno komisijo za fotografski A izpit. Med člani komisije so bili v prvi vrsti z leve ravnatelj šole Franc Munih, Ludvik Valenčič Fadguc (ki se je s fotografijo ukvarjal že v prvi svetovni vojni), Ljudevit Nojman, Hinko Poročnik in mentor Vojko Čeligoj. Mladi so sodelovali na mnogih republiških fotografskih razstavah. Leta 1973 pa so bili tudi organizatorji republiške fotografske razstave mladih fotografov v Ilirski Bistrici. Za svoje delo so prejeli Puharjevo nagrado.

Vojko Čeligoj

Foto krožkarji z izpitno komisijo