Maksimum karta Snežnik, 1999

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU! Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Gra ...

Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Graf, Postojna, planika je iz herbarija Sonje Čeligoj Bačič, poštni žig z motivom Snežnika avtorja prof. Draga Karolina. Pripravili so več priložnostnih žigov. Razglednico je izdalo Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica. Snežniška znamka je bila proglašena za najlepšo slovensko poštno znamko v letu 1999 in bila proglašena za najlepšo poštno znamko na mednarodni razstavi v Asiagu v Italiji. Motiv zimskega Snežnika s planiko je tudi na prednji strani Knjige o Snežniku.

Oblikovanje Knjige o Snežniku in razglednico sta opravila domači likovni pedagog Romeo Volk, računalniško obdelavo knjige pa Bogdan Rolih.     (vč/425)

Hinko Poročnik

ni oseb