skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Maksimum karta Snežnik, 1999

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU! Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Gra ...

Preberi več

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU!

Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Graf, Postojna, planika je iz herbarija Sonje Čeligoj Bačič, poštni žig z motivom Snežnika avtorja prof. Draga Karolina. Pripravili so več priložnostnih žigov. Razglednico je izdalo Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica. Snežniška znamka je bila proglašena za najlepšo slovensko poštno znamko v letu 1999 in bila proglašena za najlepšo poštno znamko na mednarodni razstavi v Asiagu v Italiji. Motiv zimskega Snežnika s planiko je tudi na prednji strani Knjige o Snežniku.  

Oblikovanje Knjige o Snežniku in razglednico sta opravila domači likovni pedagog Romeo Volk, računalniško obdelavo knjige pa Bogdan Rolih.     (vč/425)

 

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Hinko Poročnik

Čas, ki ga prikazuje slika

1999

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

ni oseb

Ključne besede

Snežnik, maksimum karta

Datum objave

02.10.2019 19:43

Zadnja sprememba

02.10.2019 19:43

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam